Η Εταιρεία


Στα τέλη του 1860 παρουσιάστηκε η ανάγκη καταπολέμησης της ασθένειας του περονόσπορου, που είχε κάνει την εμφάνισή της στις καλλιέργειες. Η επιτακτική ανάγκη για την καταπολέμηση της ασθένειας, που ήδη μάστιζε της καλλιέργειες στην Ευρώπη, οδήγησε στη δημιουργία του ψεκαστήρα τύπου Vermorel στη Γαλλία. Ο Πάικος Λυμπερόπουλος μαζί με τους θείους του, αδελφούς Αθανασίου Γιαννακόπουλου, και με τη βοήθεια ενός Γερμανού τεχνικού ξεκινούν την παραγωγή το 1886 των ψεκαστήρων τύπου Vermorel στην Πάτρα. Τα επιμέρους εξαρτήματα των ψεκαστήρων ήταν παραγωγής της βιοτεχνίας της γνωστής οικογενείας ορειχαλκουργών αδερφών Ξανθάκη. Η δεύτερη γενιά συνεταιρίζεται πλέον και, κάτω από την ίδια στέγη, συνεχίζουν την κατασκευή των ψεκαστήρων καθώς και άλλων συσκευών και εξαρτημάτων σχετικά με τον ψεκασμό.

Η τρίτη γενιά πλέον, ο Ανδρέας Λυμπερόπουλος και ο Νίκος Ξανθάκης, συνεχίζουν την παραγωγή των ψεκαστήρων, αλλά διευρύνουν την παραγωγή τους και με άλλα εργαλεία και μηχανήματα που αφορούν την αγροτική παραγωγή, προσφέροντας ποιοτικές σύγχρονες λύσεις στο χομπίστα αλλά και στον επαγγελματία αγρότη.
Σκοπός της εταιρίας μας είναι η διάθεση και παραγωγή, μέσω νέων τεχνολογιών, προϊόντων ανώτερης ποιότητας στους καταναλωτές, ώστε αυτοί να έχουν το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.